Laatste Nieuws

Teams Jeugd Schaak Noord van start!

Lees hier het verslag van de eerste ronde (25-9-2017).

Reportage OOG-TV over Schaken in de buurt

Jeugd Schaak Noord organiseert in de zomervakantie samen met buurtwerk 'Schaken in de buurt'. Het initiatief is ontstaan om thuisblijvers leuke, verbindende activiteiten in de wijk aan te bieden. 
 
Wekelijks worden er door buurtwerkers en vrijwilligers samen met bewoners verschillende schaakactiviteiten georganiseerd. De nadruk ligt op gezelligheid en toegankelijkheid.
 
'Schaken in de buurt' loopt nog t/m donderdag 31 augustus. Locatie:
MFC De Wijert / Helpman
PC Hooftlaan 1
Elke donderdag van 13 uur tot 17 uur 
 
De Groningse omroep OOG-TV heeft er deze reportage over gemaakt.

Schaken tijdens de zomervakantie in MFC De Wijert/Helpman (Groningen)

Jeugd Schaak Noord organiseert samen met het wijkteam WIJ de Wijert schaakactiviteiten voor jong en oud tijdens de zomervakantie. Elke donderdagmiddag is er extra aandacht voor schaken en zijn er allerlei leuke activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

We zijn op zoek naar mensen die hierbij willen ondersteunen, zowel op de middagen als in de voorbereiding. Om je aan te melden of voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Vincent Valens
e-mail: vwjvalens@gmail.com
tel.: 06 4863 7098

Presentatie 'Masterplan Breedteschaak Drenthe'

Tijdens de Nationale Pupillendag (Meppel, 17 juni 2017) licht Eric van Breugel namens de Schaakbond het Masterplan Breedteschaak Drenthe toe. Het Masterplan beoogt alle basisscholen in Drenthe de gelegenheid te bieden op een of andere manier aandacht aan schaken te besteden. Meer informatie vind je op deze site onder Breedteschaak Drenthe

Onderzoek 'Maakt schaken kinderen slimmer?'

Tijdens de Nationale Pupillendag (Meppel, 17 juni 2017) wordt het onderzoek gepresenteerd dat de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Jeugd Schaak Noord uitvoert. Kijk voor meer informatie ook op deze site bij Onderzoek.

Start Breedteschaak in Assen

Vandaag (12 april 2017) werd op OBS Theo Thijssen het startschot gegeven voor het uitrollen van het breedteschaak-initiatief van Jeugd Schaak Noord. Een aantal kinderen van de groepen 4 t/m 8 toonden aan publiek een aantal nieuwe pleinspellen. In de rol van een schaakstuk werden spellen als "schaaktikkertje", "vang de dame" en "3 tegen 3 gespeeld". Met deze laagdrempelige spellen gaat "Jeugd Schaak Noord" de komende jaren de basisscholen in Drenthe bij het schaakspel betrekken. Zie ook de uitzending van RTV Drenthe. Achtergronden en informatie over de schaakhesjes vind je op de website van 468 Educatie. 

Meer foto's vind je hier.

Presentatie in Assen

Zaterdag 28 januari was Jeugd Schaak Noord aanwezig bij het schoolschaaktoernooi van de gemeente Assen. Geïnteresseerden maakten kennis met de plannen die de stichting gaat ontvouwen in Drenthe en met name de stad Assen. Schooldirecteuren, leerkrachten ouders en kinderen waren zeer verrast door de nieuwe mogelijkheden om het (school) schaken te gaan ondersteunen. 

Kinderen hebben laten zien hoe leuk het is om schaaktikkertje te spelen op een bord van 4x4. Ouders ontdekten de nieuwe mogelijkheden om met hun jonge kinderen (tot 5 jaar) toch al met schaken aan de slag te gaan. Op schaakstuk niveau met het nieuwe spel Square4Chess. Er is ook aandacht gevraagd voor het onderzoek naar schaken dat de Rijksuniversiteit Groningen gaat opzetten en uitvoeren.